loader
VALY-ING, D.O.O.

Kolesarstvo

01

PREDSTAVITEV PODJETJA

Podjetje VALY-ing, d.o.o. Polzela je bilo ustanovljeno s strani lastnika VALANT Matej-a leta 2003 za pretežno dejavnost vodenja projektov in gradbeni nadzori ter izvedba namakalnih sistemov.

Podjetje od svoje ustanovitve deluje na področjih dejavnosti uspešno ter dosega dobre poslovne rezultate. Reference so razvidne iz priloženih zavihkov.

BLAGOVNA ZNAMKA

Znamko VALY je začel uporabljati VALANT Ivan (dedek Valant Matej-a) ko je leta 1934 začel kot samouk izdelovati kolesa po meri v Lescah na Gorenjskem.

Valant Ivan je bil poznan po izdelavi kolesarskih okvirjev za celotno Jugoslavijo in širše ter kolesa na osnovi ročno po meri krojenega okvirja še vedno razveseljujejo prenekaterega ljubiteljskega kolesarja.

Valant Ivan je bil tudi uspešen kolesarski tekmovalec in leta 1936 tudi udeleženec olimpijskih iger v Berlinu .

Leta 1990 je tehnologijo za izdelavo koles prenesel na podjetje VALY-ŽAGAR iz Kranja ,ki pa na žalost ne izdeluje več koles po tej tehnologije, vendar je le priznana trgovina s kolesi in kolesarsko opremo.

V želji po vrnitvi blagovne znamke VALY nazaj v družino VALANT smo se v podjetju VALY-ing v letu 2017 odločili ponovno oživiti in zaščititi dobro ime VALY ter smo blagovno znamko VALY since 1934 registrirali pri Uradu za intelektualno lastnino Republike Slovenije pod registracijsko številko 201770255 za področje kolesarskih izdelkov, gradbene dejavnosti in izvedbe namakalnih sistemov.

Trudimo se razvijati dejavnosti naprej ter se poizkušamo tudi v oživitvi kolesarstva na področju električnih koles in pogonskih sklopov za ta kolesa v sodelovanju s slovenskimi podjetji. Želimo da zgodba koles VALY živi še naprej. (ob kakšnih večjih napredkih na tem področju vsa bomo obvestili…)

02